Od rana w pracy, więc nie było czasu na wielkie przygotowania.
Rano szklaneczka zakwasu z buraków i herbatka z melisy.
Zamiast soku -dziś gotowiec -moje odkrycie roku sok pomidorowy z imbirem -pychotka.
Przegryzki :
rzodkiewki z sałatą i szczypiorkiem
gotowana brukselka
Podwieczorek
sałatka warzywna z dnia wczorajszego
Kolacja
Zielony talerz czyli warzywa na ciepło wersja 2
10 cm kawałek pora
1/2 cukinii
2 garście szpinaku
5 pomidorków koktajlowych
czosnek niedźwiedzi
majeranek i sól do smaku
Pora pokroić w paseczki i dusić na rozgrzanej patelni -dolewać małe ilości wody.Cukinię ze skórką pokroić w paski, dodać do pora. Następnie dodać pomidorki koktajlowe i szpinak. Gotować pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie-około 10 minut.
Do picia w ciągu dnia :
herbata z czystka
herbata z gożdzikami, cytryną i imbirem
woda z solą, cytryną i listkiem mięty
woda z cytryną i imbirem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz