środa, 26 października 2016

Zdrowe żywienie

Granola wg Ewy Dąbrowskiej 
1/2 szklanki wody
1/2 szklanki oleju
1/2 łyżki soli
4 łyżki miodu
7 szklanek płatków owsianych
1 szklanka orzechów
1 szklanka wiórków kokosowych( dałam  1/2 szklanki rodzynek ,bo nie przepadam za wiórkami )
1 szklanka mąki razowej
Olej zmiksować z miodem ,wodą i solą .Do tego dodać wszystkie produkty sypkie, dobrze wymieszać .Na blaszkę wyłożyć papier do pieczenia ,rozłożyć granolę i piec w piekarniku przez 15 minut w temperaturze 170 stopni, od czasu do czasu mieszając.Dosuszyć w temperaturze 100 stopni przez 45 minut , okresowo mieszać .
Podawać z tartym jabłkiem ,mlekiem sojowym czy  kokosowym lub chrupać na sucho.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz