środa, 14 września 2016

14 dzień na diecie Dąbrowskiej

Dziś piękny słoneczny dzień .Energia na 100% . Od rana biegam po kuchni ,bo chcę wypróbować przepis na keczup z cukinii


Składniki:
1,5 kg cukinii
0,5 kg cebuli
 1 szklanka octu jabłkowego
0,75 litra przecieru z dojrzałych pomidorów
łyżeczka soli
łyżeczka curry
łyżeczka papryki
łyżeczka pieprzu
jak ktoś woli na ostro , to łyżeczka chili

Wykonanie: Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, wsyp łyżkę soli i wymieszaj.Zostaw na 15-20 minut ,aż cukinia puści sok . Cukinię i cebulę z sokiem  przełóż do garnka i postaw na   małym ogniu. Dobrze  zamieszaj i gotuj, aż warzywa zmiekną - ok 20 minut. Następnie wlej ocet jabłkowy  i wsyp po łyżeczce pieprzu, curry i papryki, a potem dodaj przecier pomidorowy. Wymieszaj, a następnie zblenduj na gładką masę. Keczup przełóż do   słoiczków ,zamknij  i pasteryzuj 20 minut .Doskonały jako sos do wszystkich potraw .


 Menu na dziś



Śniadanie
1 szklanka wody z cytryną
1 szklanka soku z sałaty ,grapefruita , jabłka 
surówka ogórek kiszony ,jabłko ,burak gotowany 
Drugie śniadanie 
 3 marchewki
2 pomidorki
Obiad
 barszcz z buraków
surówka z kiszonej kapusty
Podwieczorek
 jabłko  pieczone z cynamonem 
Kolacja 
surówka kapusta ,marchew ,szczypiorek 
1 szklanka soku pomidorowego





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz