Składniki:
1,5 kg cukinii
0,5 kg cebuli
1 szklanka octu jabłkowego
0,75 litra przecieru z dojrzałych pomidorów
łyżeczka soli
łyżeczka curry
łyżeczka papryki
łyżeczka pieprzu
jak ktoś woli na ostro , to łyżeczka chili
Wykonanie: Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj cebulę pokrojoną w kostkę, wsyp łyżkę soli i wymieszaj.Zostaw na 15-20 minut ,aż cukinia puści sok . Cukinię i cebulę z sokiem przełóż do garnka i postaw na małym ogniu. Dobrze zamieszaj i gotuj, aż warzywa zmiekną - ok 20 minut. Następnie wlej ocet jabłkowy i wsyp po łyżeczce pieprzu, curry i papryki, a potem dodaj przecier pomidorowy. Wymieszaj, a następnie zblenduj na gładką masę. Keczup przełóż do słoiczków ,zamknij i pasteryzuj 20 minut .Doskonały jako sos do wszystkich potraw .
Menu na dziś
Śniadanie
1 szklanka wody z cytryną
1 szklanka soku z sałaty ,grapefruita , jabłka
surówka ogórek kiszony ,jabłko ,burak gotowany
Drugie śniadanie
3 marchewki
2 pomidorki
Obiad
barszcz z buraków
surówka z kiszonej kapusty
Podwieczorek
jabłko pieczone z cynamonem
Kolacja
surówka kapusta ,marchew ,szczypiorek
1 szklanka soku pomidorowego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz