czwartek, 8 czerwca 2017

Dieta Dąbrowskiej -dzień 18

Menu
śniadanie  
1 szklanka zakwasu z buraków
1 szklanka herbaty z czystka
1 szklanka herbaty miętowej


miseczka kiszonej kapusty


obiad
spaghetti z cukinii z keczupem
1 mała cukinia 
bazylia 
sok z cytryny 
Cukinię obrać ze skórki, pokroić obieraczką  jak makaron, skropić sokiem z cytryny, posypać bazylią. Odstawić na chwilę.Keczup podgrzać i polać cukinię .Jeść na ciepło.

3 szklanki wody z ogórkiem i cytryną

Podwieczorek 

  lody miętowo-cytrynowo-jabłkowe 
4 cytryny
duża garść świeżej mięty
1 soczyste jabłko 


Miętę przepuścić przez sokownik, jabłko obrać ze skórki i pokroić w kawałki. 2 cytryny obrać ze skórki , pokroić w plastry ,wybrać pestki. Z dwóch pozostałych cytryn wycisnąć sok.
 Do blendera dodać sok z mięty, sok z cytryn, pokrojone jabłko i 20 ml wody przegotowanej. 

Całość zblendować i przelać do foremek do lodów. 
Zamrozić. Porcja na dwa dni .
Jeżeli ktoś nie ma sokownika można z mięty sparzyć bardzo mocną herbatę (30 ml wody na garść mięty), zaparzać pod przykryciem 10 minut ,odcedzić, ostudzić i dodać zamiast soku.


3 szklanki wody z listkami mięty

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz