niedziela, 4 czerwca 2017

Dieta Dąbrowskiej -dzień 14


Menu
śniadanie  
1 szklanka zakwasu z buraków
1 szklanka herbaty z czystka
1 szklanka herbaty z melisy
pomidorek ,ogórek kiszony i szczypiorek


obiad
 
  Botwinka z ogórkiem kiszonym
1 marchewka
4 młode buraczki z liśćmi 
2 kiszone ogórki 
1/3 szklanki soku z kiszonych ogórków 
1 ząbek czosnku 
1 ziele angielskie
1 listek laurowy 
sól ,pieprz do smaku 
 Marchewkę obrać i pokroić w talarki, ogórki kiszone pokroić w drobna kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę,botwinkę pokroić w kawałeczki razem z liśćmi  -wrzucić do gotującej wody, dodać sok z ogórków i przyprawy i gotować 20-30 minut.

3 szklanki wody z cytryną i miętą

Podwieczorek  
  lody cytrynowo-jabłkowo-borówkowe

Kolacja
Marchewka gotowana na wodzie ze szpinakiem i kiszonym ogórkiem
1 szklanka herbaty z pokrzywy
1 szklanka herbaty z pietruszki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz