piątek, 26 maja 2017

Dieta Dąbrowskiej -dzień 5

Menu
śniadanie 
1 szklanka zakwasu z buraków
1 szklanka herbaty z czystka
1 szklanka herbaty z mięty

Chrupiąca sałatka wiosenna
 1 mała  marchew
1/2 ogórka surowego
1/5 kalarepki surowej
1/4 papryki surowej
5 rzodkiewek
1 cebula dymka
cebulkę ,rzodkiewkę , ogórka -pokroić w talarki
marchew i paprykę w drobna kostkę
kalarepkę w większą kostkę wszystko razem wymieszać ,skropić łyżeczką soku z cytryny ,posolić ,posypać pieprzem i po chwili gotowe do chrupania .


obiad
 zupa z młodych buraczków -botwinka 
1 marchewka
1 ząbek czosnku 
2-3 młode buraczki z liśćmi
koperek
ziele angielskie
liść laurowy
sok z cytryny 
sól ,pieprz biały do smaku

marchewkę obrać i pokroić w talarki, czosnek przecisnąć przez praskę,botwinkę pokroić w kawałeczki razem z liśćmi  -wrzucić do gotującej wody, dodać przyprawy i gotować 20-30 minut. Posypać koperkiem .

 2 szklanki wody z imbirem i cytryną

Podwieczorek 
 1 jabłko pieczone
1 szklanka wody

Kolacja
pomidor z cebulką , ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem
1 szklanka herbaty z morwy
1 szklanka wody z cytryną
1 szklanka herbaty owocowej

2 komentarze:

  1. Oj jak miło, ja też dzień 5. Choć ja jem w 90 procentach samą surowiznę, po gotowanym troszkę "gazuję" ;) Ale jak na razie same pozytywy postu. Zupa urokliwie wygląda, i moja ulubiona botwinka, dla niej chyba zrobię tę zupkę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. witam serdecznie - miło pościć razem .Na botwinkę akurat sezon się rozpoczął :)

      Usuń