śniadanie
1 szklanka zakwasu z buraków
1 szklanka herbaty z czystka
1 szklanka herbaty z mięty
Chrupiąca sałatka wiosenna
1/2 ogórka surowego
1/5 kalarepki surowej
1/4 papryki surowej
5 rzodkiewek
1 cebula dymka
cebulkę ,rzodkiewkę , ogórka -pokroić w talarki
marchew i paprykę w drobna kostkę
kalarepkę w większą kostkę wszystko razem wymieszać ,skropić łyżeczką soku z cytryny ,posolić ,posypać pieprzem i po chwili gotowe do chrupania .
obiad
zupa z młodych buraczków -botwinka
1 marchewka
1 ząbek czosnku
2-3 młode buraczki z liśćmi
koperek
ziele angielskie
sok z cytryny
sól ,pieprz biały do smaku
marchewkę obrać i pokroić w talarki, czosnek przecisnąć przez praskę,botwinkę pokroić w kawałeczki razem z liśćmi -wrzucić do gotującej wody, dodać przyprawy i gotować 20-30 minut. Posypać koperkiem .
2 szklanki wody z imbirem i cytryną
Podwieczorek
1 jabłko pieczone
1 szklanka wody
Kolacja
pomidor z cebulką , ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem
1 szklanka herbaty z morwy
1 szklanka wody z cytryną
1 szklanka herbaty owocowej
Oj jak miło, ja też dzień 5. Choć ja jem w 90 procentach samą surowiznę, po gotowanym troszkę "gazuję" ;) Ale jak na razie same pozytywy postu. Zupa urokliwie wygląda, i moja ulubiona botwinka, dla niej chyba zrobię tę zupkę.
OdpowiedzUsuńwitam serdecznie - miło pościć razem .Na botwinkę akurat sezon się rozpoczął :)
Usuń