środa, 31 maja 2017

Dieta Dąbrowskiej -dzień 10

Menu
śniadanie 
1 szklanka zakwasu z buraków
1 szklanka herbaty z czystka
 2 szklanki wody z cytryną,ogórkiem  i miętą
 sałatka warzywna
ogórek kiszony
ogórek zielony
  rzodkiewka
 szczypiorek
 koperek
sól
pieprz do smaku
wszystko pokroić w kostkę ,wymieszać i posypać pokrojonym koperkiem i szczypiorkiem



obiad 
 
zupa krem z dyni na słodko

4 krążki dyni
1 marchewka
1/2 pietruszki
3 goździki
1/2 jabłka 
1/3 łyżeczki kolendry
sól ,pieprz biały do smaku,

Dynię ,pietruszkę, jabłko i marchew obrać i pokroić w kostkę .Pokrojone warzywa wrzucić do gotującej wody, dodać przyprawy  i gotować 25 minut. Zblendować .

Podwieczorek
jabłko pieczone z cynamonem
 3 szklanki wody z cytryną i miętą


Kolacja
 
sałatka warzywna
Marchew, pietruszkę, seler ugotować na parze, obrać i pokroić w kosteczkę. Dodać obrane i pokrojone jabłko oraz pokrojony ogórek kiszony. Skropić sokiem z cytryny. Te warzywka stanowią bazę sałatki.Przygotowuję zawsze większą porcję -mam na dwa, trzy dni.
Do tego dodać pokrojony ogórek zielony(1/3), kawałek pora i  garść szczypiorku.
1 szklanka herbaty z pietruszki  
1 szklanka herbaty z pokrzywy
1 szklanka herbaty z morwy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz