śniadanie
1 szklanka zakwasu z buraków
1 szklanka herbaty z czystka
2 szklanki wody z cytryną,ogórkiem i miętą
sałatka warzywna
ogórek kiszony
ogórek zielony
rzodkiewka
szczypiorek
koperek
sól
pieprz do smaku
wszystko pokroić w kostkę ,wymieszać i posypać pokrojonym koperkiem i szczypiorkiem
zupa krem z dyni na słodko
4 krążki dyni
1 marchewka
1/2 pietruszki
3 goździki
1/2 jabłka
1/3 łyżeczki kolendry
sól ,pieprz biały do smaku,
Podwieczorek
jabłko pieczone z cynamonem
3 szklanki wody z cytryną i miętą
Kolacja
sałatka warzywna
Marchew, pietruszkę, seler ugotować na parze, obrać i pokroić w kosteczkę. Dodać obrane i pokrojone jabłko oraz pokrojony ogórek kiszony. Skropić sokiem z cytryny. Te warzywka stanowią bazę sałatki.Przygotowuję zawsze większą porcję -mam na dwa, trzy dni.
Do tego dodać pokrojony ogórek zielony(1/3), kawałek pora i garść szczypiorku.
1 szklanka herbaty z pietruszki
1 szklanka herbaty z pokrzywy
1 szklanka herbaty z morwy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz