śniadanie
1 szklanka zakwasu z buraków
1 szklanka herbaty z czystka
2 szklanki lemoniady ogórkowo - cytrynowo-miętowej
duży pomidorek malinowy z cebulką
zupa krem brokułowo-kalafiorowa
1/2 pietruszki
1/2 szklanki brokuła
1/2 szklanki kalafiora
1 łodyga selera naciowego
mała cebulka
koperek do posypania
ziele angielskie
sól ,pieprz biały do smaku
Podwieczorek
lody dyniowo-jabłkowo-cytrynowe
3 szklanki lemoniady jak wyżej
Lody -wykonanie
2-3 krążki dyni -miałam piżmową (ugotować ze skórką na parze lub w wodzie ,aby dynia zmiękła - 10-15 minut ) po ugotowaniu obrać ze skóry i pokroić na małe kawałki
1 jabłko soczyste -obrać ze skórki i pokroić w kawałki
sok z 2 cytryn
Wszystko razem zmiksować na gładką masę , masę wyłożyć do pojemniczka na lody -u mnie jabłuszka:) i zamrozić w zamrażalce na 8 godzin . Po zamrożeniu łatwe do wyjęcia ( foremka silikonowa) .
Kolacja
sałatka -ogórek kiszony ,rzodkiewka ,pomidor ,koperek ,szczypiorek
1 szklanka herbaty z melisy
1 szklanka herbaty z mięty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz