Menu
Rano tradycyjnie zakwas z buraków.
Śniadanie
buraczki gotowane potarte z cebulką i jabłkiem
Przegryzki:
- rzodkiewki
- pomidor
- kiszona kapusta
Podwieczorek
jabłko pieczone z borówkami i cynamonem
Kolacja
Zupa krem z pieczonej papryki
- 4 cm kawałek pora
- 1 pietruszka
- 2 pieczone papryki
- 1 cebula
- czosnek niedźwiedzi
- majeranek i sól do smaku
Warzywa pokroić w kawałki. Do garnka dorzucić przyprawy, uzupełnić wodą i dusić pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie-około 10 -15 minut. Zblendować i pyszna zupka gotowa.
Do picia w ciągu dnia:
- herbata z czystka
- herbata ze skrzypu
- woda z solą ,cytryną i listkiem mięty
- woda z cytryną i imbirem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz