sobota, 16 marca 2019

Dieta Dąbrowskiej dzień 6

Od rana w pracy, więc nie było czasu na wielkie przygotowania.
Rano szklaneczka  zakwasu  z buraków  i herbatka z melisy.

Zamiast soku -dziś gotowiec -moje odkrycie roku sok pomidorowy z imbirem -pychotka.


Przegryzki :
rzodkiewki z sałatą i szczypiorkiem 
gotowana brukselka

Podwieczorek 
sałatka warzywna z dnia wczorajszego 

Kolacja 
Zielony talerz czyli warzywa na ciepło wersja 2 

10 cm kawałek pora 
1/2 cukinii
2 garście szpinaku 
5 pomidorków koktajlowych  
czosnek niedźwiedzi 
majeranek i sól do smaku 
Pora pokroić w paseczki i dusić na rozgrzanej patelni -dolewać małe ilości wody.Cukinię ze skórką pokroić w paski, dodać do pora. Następnie dodać pomidorki koktajlowe i szpinak. Gotować pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie-około 10 minut.

Do picia w ciągu dnia :

herbata z czystka 

herbata z gożdzikami, cytryną i imbirem  

woda z solą, cytryną i listkiem mięty 

woda z cytryną i imbirem 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz