środa, 7 czerwca 2017

Dieta Dąbrowskiej -dzień 17

Menu
śniadanie  
1 szklanka zakwasu z buraków
1 szklanka herbaty z czystka
1 szklanka herbaty z pokrzywy

 ogórek zielony w plasterkach z solą i pieprzem , marchewka


obiad
 
zupa ogórkowa
5 kiszonych ogórków
1 marchewka 
1 duża pietruszka
1/4 kalarepki 
sok z kiszonych ogórków
1 liść laurowy 
1 ziele angielskie 
sól, pieprz do smaku  
Ogórki, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce, kalarepkę pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do wrzątku, dodać sok z kiszonych ogórków i  przyprawy -gotować 15-20 minut .Kalarepka imituje ziemniaczki .

3 szklanki lemoniady cytrynowej

Podwieczorek  
  1 pieczone jabłko z cynamonem 

Kolacja
 
sałatka ze świeżych warzyw 
 1 średni  pomidor
 1/2 ogórek  zielony
 2 kiszone ogórki
 5 rzodkiewek
 pęczek koperku 
pęczek szczypiorku
kilka kropel cytryny 
 sól i pieprz do smaku 

Warzywka pokroić w kostkę , wymieszać ,skropić sokiem z cytryny ,doprawić solą i pieprzem do smaku.

1 szklanka herbaty owocowej
1 szklanka herbaty miętowej
1 szklanka herbaty pietruszkowej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz