śniadanie
1 szklanka zakwasu z buraków
1 szklanka herbaty z czystka
1 szklanka herbaty miętowej
miseczka kiszonej kapusty
spaghetti z cukinii z keczupem
1 mała cukinia
bazylia
sok z cytryny
keczup przepis jak zrobić -tu
Cukinię obrać ze skórki, pokroić obieraczką jak makaron, skropić sokiem z cytryny, posypać bazylią. Odstawić na chwilę.Keczup podgrzać i polać cukinię .Jeść na ciepło.
Podwieczorek
lody miętowo-cytrynowo-jabłkowe
4 cytryny
duża garść świeżej mięty
1 soczyste jabłko
Miętę przepuścić przez sokownik, jabłko obrać ze skórki i pokroić w kawałki. 2 cytryny obrać ze skórki , pokroić w plastry ,wybrać pestki. Z dwóch pozostałych cytryn wycisnąć sok.
Do blendera dodać sok z mięty, sok z cytryn, pokrojone jabłko i 20 ml wody przegotowanej.
Całość zblendować i przelać do foremek do lodów.
Zamrozić. Porcja na dwa dni .
Jeżeli ktoś nie ma sokownika można z mięty sparzyć bardzo mocną herbatę (30 ml wody na garść mięty), zaparzać pod przykryciem 10 minut ,odcedzić, ostudzić i dodać zamiast soku.
3 szklanki wody z listkami mięty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz