Menu
śniadanie
1 szklanka zakwasu z buraków
1 szklanka herbaty z czystka
1 szklanka herbaty z melisy
pomidorek ,ogórek kiszony i szczypiorek
obiad
1 marchewka
4 młode buraczki z liśćmi
2 kiszone ogórki
1/3 szklanki soku z kiszonych ogórków
1 ząbek czosnku
1 ziele angielskie
1 listek laurowy
sól ,pieprz do smaku
Marchewkę obrać i pokroić w talarki, ogórki kiszone pokroić w drobna kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę,botwinkę pokroić w kawałeczki razem z liśćmi -wrzucić do gotującej wody, dodać sok z ogórków i przyprawy i gotować 20-30 minut.
Podwieczorek
lody cytrynowo-jabłkowo-borówkowe
Marchewka gotowana na wodzie ze szpinakiem i kiszonym ogórkiem
1 szklanka herbaty z pokrzywy1 szklanka herbaty z pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz