wtorek, 31 października 2017

Czekoladowe trufle z fasoli

Robię dziś -koniecznie , już mi ślinka leci .

 Składniki

  • 1 puszka czerwonej fasoli 
  • 100 g ciemnej czekolady
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 35 g płynnego miodu
  • 35 g ciemnego niesłodzonego kakao
  • Wykonanie

  • Fasolę odcedź. Zmiksuj na gładką masę razem z miodem, cukrem i kakao.
  •  Zwilżonymi dłońmi uformuj niewielkie kuleczki. Wstaw do lodówki na 15 minut do schłodzenia.
  •  Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Obtocz trufle w płynnej czekoladzie i odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia.

2 komentarze:

  1. Olu czy trzeba zdejmowac skórkę z fasoli czy razem blendujesz?

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam , nie usuwam skórki -blenduję razem ze skórką

    OdpowiedzUsuń