Menu
Rano tradycyjnie zakwas z buraków .
Dziś w menu sokowym urozmaicenie, w końcu wolny dzień :
- 1 malutkie kiwi
- 3 marchewki
- szpinak -dwie dobre garście
- cytryna
- 1 ogórek
- sól
Przegryzki :
marchewka ,nic innego mi nie przeszło przez gardło
Obiad
Zielony talerz czyli warzywa na ciepło
7 cm kawałek pora
1/2 cukinii
2 różyczki brokuła
1/4 papryki
brukselka 8 sztuk
czosnek niedźwiedzi
majeranek i sól do smaku
Pora pokroić w paseczki i dusić na rozgrzanej patelni -dolewać małe ilości wody.Cukinię ze skórką pokroić w paski, dodać do pora. Brokuły rozdrobnić na drobne kawałeczki -pokroić i dodać na patelnię. Dorzucić brukselki, przyprawy, uzupełnić wodę i dusić pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie-około 15 minut.
Podwieczorek
pieczone jabłko
Do picia w ciągu dnia :
- herbata z czystka
- herbata z pietruszki
- woda z solą ,cytryną i listkiem mięty
- woda z cytryną i imbirem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz