Rano tradycyjnie zakwas z buraków .
Dziś w menu sokowym :
- 2 łodygi selera
- 2 marchewki
- różyczka brokuła taka większa
- cytryna
- 1 mała pietruszka
- sól
- pieprz
- kurkuma do smaku
Przegryzki :
- ogórek surowy
- ogórek kiszony
- pomidorki koktajlowe
- kiszona kapusta
Podwieczorek
- grapefruit
Kolacja
Zielony talerz czyli warzywa na ciepło
- 7 cm kawałek pora
- 1/2 cukinii
- 3 różyczki brokuła
- 5 pomidorków koktajlowych
- czosnek niedźwiedzi
- majeranek i sól do smaku
Pora pokroić w paseczki i dusić na rozgrzanej patelni -dolewać małe ilości wody.Cukinię ze skórką pokroić w paski, dodać do pora. Brokuły rozdrobnić na drobne kawałeczki -pokroić i dodać na patelnię. Dorzucić pomidorki, przyprawy uzupełnić wodę i dusić pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie-około 10 minut.
Do picia w ciągu dnia :
herbata z czystka
herbata z pietruszki
woda z solą ,cytryną i listkiem mięty
woda z cytryną i imbirem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz