wtorek, 12 marca 2019

Dieta Dąbrowskiej -dzień 2

Dzień błogosławiony, bo jak przeżyłam pierwszy dzień i nie poddałam się pokusom, to mam nadzieję, że przeżyję kolejny.
Wstaję rankiem i kieruję kroki ku wyciskarce.Z racji tego, że do pracy trzeba iść -porcję warzyw na soki przygotowuję sobie poprzedniego dnia -wszystko jest ładnie obrane, opłukane i czeka w lodówce. Rankiem wstaję , wypijam zakwas z buraków i robię soczek .Dziś w menu sokowym :

  • 3 łodygi selera naciowego 
  • 3 marchewki 
  • 2 pietruszki 
  • 1 cytryna
  • 2 garści natki pietruszki 
  • ząbek czosnku 
  • sól do smaku (szczypta) 

Przegryzki w pracy :

  • suszone pomidorki 
  • pokrojona w paski papryka 


Podwieczorek 

pieczone jabłko z gożdzikami i cynamonem 

Kolacja 
 risotto warzywne 

  • 1 marchewka
  • 4  różyczki brokuła
  • 1/3 papryki 
  • 3 cm pasek białej części pora 
Por  pokroić w paski zapiec na patelni zalanej odrobiną wody.
Paprykę pokroić w wąskie paseczk -dodać do pora.Marchewkę pokroić w talarki -dodać na patelnię. Dusić pod przykryciem 10 minut, na koniec dodać brokuł podzielony na małe różyczki, dolać wody i dusić pod przykryciem jeszcze 5 minut. Posypać suszonym czosnkiem niedźwiedzim i posolić do smaku - na ciepło -pycha.

Do popijania 2 litry wody z cytryną i listkiem mięty.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz