Dziś troszkę gorszy dzień , wszystkie kości i mięśnie mnie bolą .Zaciskam zęby i dalej do przodu .Nie ma co się oglądać za siebie ,nic dobrego tam nie zostawiłam .Jeszcze parę dni i wyjście - i tego się boje najbardziej.Nie lubię liczyć kalorii , a umysł jest przewrotny -im więcej wolno ,tym więcej je .Muszę sobie obmyślić jakąś koncepcję wyjścia i coraz częściej myślę ,że jednak wrócę na post szybciej niż mi się wydawało.
Menu na dziś
Śniadanie
1 szklanka zakwasu
chlebek dyniowo-brokułowo-kalafiorowy z pomidorkiem i ogórkiem
Przepis na chlebek warzywny
1 mała dynia obrana ze skórki
1 mały kalafior
1 mały brokuł
2 marchewki
1 pietruszka
sól ,pieprz , curry ,papryka wędzona ,czosnek
Dynię zetrzeć na tarce o dużych oczkach .Kalafior ,marchew ,pietruszkę ugotować na parze.Brokuł potrzeć na tarce o dużych oczkach.Ugotowane warzywa rozgnieść na miazgę widelcem i połączyć z brokułem i dynią .Dobrze wyrobić ,dodać przyprawy .
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia , rozłożyć masę na blaszce i dognieść ręką ( można wałkiem, aby było równo rozprowadzone ) .Podzielić rozłożoną masę na kawałki 8-10 cm .Piec w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 150 stopni przez 50 minut , po tym czasie delikatnie obrócić na drugą stronę i piec kolejne 50 minut .Znów obrócić i suszyć przy otwartym piekarniku w temperaturze 120 stopni przez 30-40 minut.
Chlebek robiłam po raz pierwszy , trochę mi się łamał przy przewracaniu , trzeba mieć szeroką łopatkę do przewracania i na drugi raz wezmę kratki ,a nie blaszkę ,to może szybciej podeschnie .
Drugie śniadanie
dwa kawałeczki ciasta dyniowo-jabłkowego podgrzane w mikrofali
Obiad
papryka pieczona z chlebkiem warzywnym
Podwieczorek
grapefruit
Kolacja
sałatka pietruszkowa
2 pietruszki
kawałek selera
1 marchewka
2 ogórki kiszone
1 jabłko
1 cebulka
Seler ,marchew ,pietruszkę ugotować na parze .Wszystko pokroić w drobną kostkę , wymieszać , dodać łyżkę soku z ogórków kiszonych .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz