Śniadanie
1 szklanka zakwasu z buraków
3 marchewki
3 kiszone ogórki z cebulką
Drugie śniadanie
sałatka pomidor ,jabłko ,burak gotowany
Obiad
leczo moje ulubione
Przepis
1 cukinia mała ze skórką lub patison lub kabaczek
3 cebulki średnie
2-3 marchewki
2-3 papryki
przecier z pomidorów ,mogą też być zblendowane świeże 2 pomidorki
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz
sól himalajska
Warzywka pokroić w kostkę .Pokrojoną cebulę zasmażyć na patelni w odrobinie wody ,aż zmięknie .Dodać do niej resztę warzyw , przyprawy ,przecier z pomidorów i dolać wody , tyle ,aby warzywa były przykryte na 3/4 wysokości.Gotować aż warzywka będą miękkie .
Ponieważ jest to moja ulubiona potrawa na tej diecie ,to często robię cały wielki gar i potem resztę przekładam w słoiki ,gotuję 25 minut i mam zapas na czas,gdy nie ma czasu na gotowanie.

Podwieczorek
lody cytrynowo- jabłkowe( własnej produkcji:))
Kolacja
bigos z kiszonej kapusty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz